Els kalanchoes medicinals

Els kalanchoes medicinals

A més dels kalanchoes que habitualment s’utilitzen com a planta ornamental (K.blossfeldiana), darrerament s’han anat comercialitzant altres espècies de Kalanchoe. D’aquestes cal ressaltar-ne tres que són considerades com a medicinals i que per aquest motiu han anat guanyant popularitat. Les espècies són:

  • K.beharensis
  • K.daigremontiana
  • K.gastonis-bonnieri

Respecte al potencial remeier d’aquestes espècies, cal tenir en compte la importància de ser molt prudent. Que una planta sigui una ‘cosa natural’ no vol dir que no pugui fer mal, hi ha moltes plantes (especialment les medicinals) que tenen algun grau de toxicitat i de fet n’hi ha que són mortals per ingestió. Sempre cal parlar amb el metge si es pren qualsevol tipus de remei. En el cas d’aquests kalancoes tingueu en compte que poden tenir components que afecten especialment les persones delicades del cor.
Com tantes altres plantes medicinals exòtiques tambés a aquestes se les considera guaridores de diferents tipus de càncer. Cal tenir una actitud crítica respecte aquestes afirmacions.


nautilus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>