Cactus

Els cactus i les suculentes en generals són de les plantes més fàcils de cuidar. Per aquest motiu són de les plantes ornamentals més utilitzades. Tan si les vols col·locar en un lloc difícil, com si et vols iniciar en el món de les plantes. Molt adequats per a fer-ne col·leccions ja que n’hi ha de molts tipus, no cal pas esmerçar-hi gaire temps, són barats, pots comprar-los petits i no creixen gaire ràpidament. Per els mateixos motius van bé perquè els nens comencin a responsabilitzar-se en tenir cura d’un ésser viu.

La majoria de flors dels cactus són tant espectaculars, efímeres i poc freqüents que només per això ja val la pena dedicar-hi les nostres atencions. Per aconseguir una bona floració cal que estiguin ben abonats i respectar el seu cicle d’estacions, amb una estació seca i una altra època de més reg i adob.

Com a primer consell, tinguem en compte que tot i que realment són fàcils de cuidar necessiten un mínim d’atenció i com millor les tractem més maques seran. A la primavera i a l’estiu cal anar-los regant, tot i que poden aguantar llargs períodes sense reg. Procureu que tinguin un bon drenatge, que no quedi l’aigua embassada i no els regueu fins que la terra no torni a estar seca. A la tardor i sobretot a l’hivern cal regar-los molt menys. En tot cas quan els regueu que sigui a consciència i amb aigua abundant.

Si els teniu a dintre procureu que sigui un lloc lluminós però si els teniu a fora vigileu el sol directe ja que molts cactus no toleren radiacions solars massa fortes. A l’hivern els cactus que teniu a dins procureu que notin una mica de fred si més no de nits, els cactus que tingueu a fora procureu arrecerar-los de les gelades més fortes, si estan ben fertilitzats i poc regats aguanten millor les gelades. Volen ser cultivats en terres lleugers i de bon drenatge, per evitar les podridures de les arrels.

cactus